• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Elektrische sfeerhaarden

Elektrische sfeerhaarden

Ons assortiment

Kies nu voor een moderne elektrische haard van Haardenexpert. Met een elektrische haard haalt u een gezellige sfeer in huis, precies wat u gewend bent van een kachel. Een elektrische haard is echt bedoeld voor het creëren van sfeer en niet voor het verwarmen van de woning. Er zijn wel verschillende haarden verkrijgbaar met een warmtemodule, maar dit is puur voor bijverwarming en geen hoofdverwarming.

Met afstand het meest populair: British fires elektrische haard
Een van de meest populaire elektrische haarden van dit moment is de British Fires elektrische haard. Deze haard heeft een zeer realistisch vuurbeeld en een natuurgetrouw houtset, uiteraard is deze haard ook voorzien van een verwarmingsmodule. Een British Fires elektrische haard is verkrijgbaar als inbouw en vrijstaand

Direct naar British Fires

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Systeem: Revillusion

Systeem: Opti-Myst

per pagina
Sorteer op
Pagina

Elektrische haarden

Elektrische openhaard kopen

Sfeervol en simpel in gebruik

Een elektrische haard is steeds meer in opmars. Begrijpelijk want elektrische haarden geven veel sfeer en zijn eenvoudig in gebruik. Maar welke elektrische haard past nou bij u? Graag helpen wij u bij het maken van de juiste keuze. Bij Haardenexpert is alles mogelijk, wij denken graag met u mee. Onmogelijkheden kennen wij niet, uitdagingen wel. 

Elektrische haard kopen

Ruime keuze elektrische kachels

Ontdek de mogelijkheden

Onze assortiment elektrische haarden is zeer uitgebreid. De ruime keuze maakt dat er veel design mogelijkheden bestaan. Bijvoorbeeld een vuurzicht van voren, van drie kanten of als hoekhaard elektrisch. Bij Haardenexpert leveren wij de sfeer die bij u past. 

Inbouw elektrische haard
Vrijstaande elektrische haard
Vrijhangende elektrische haard
Wandhaard elektrisch

Elektrische openhaard

Elektrische sfeerhaarden in vele prijsklassen

Ingedeeld op budget

Elektrische sfeerhaarden zijn er in vele soorten, maten en merken. Maar ook in vele prijsklassen. De prijs van een elektrische haard speelt ongetwijfeld een rol in uw keuze. U kunt het daarbij zo goedkoop of zo duur maken als u zelf wilt. Om een richting aan te geven maken wij gebruik van verschillende prijsklassen: haarden tot €2000, van vanaf €2000 tot €3000 en €3000 en daarboven.

Staat de elektrische haard met de perfecte prijs waarnaar u op zoek bent er niet tussen? Twijfel dan niet om vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij helpen u graag bij het vinden van de ideale elektrische haard. 

De meest gestelde elektrische (sfeer)haard vragen

Alle informatie op een rij

Een elektrische haard was vroeger veel minder populair. Dat is te begrijpen. Een elektrische haard uit de jaren ’90 was simpelweg nog lang niet genoeg doorontwikkeld om een volwaardig alternatief te zijn voor een gashaard of houtkachel.

Echter de politieke discussie over het gasgebruik en de switch naar alternatieve brandstoffen heeft ervoor gezorgd dat de populariteit van de elektrische open haard flink is toegenomen. Immers veel mensen missen een gasaansluiting in hun recent opgeleverde nieuwbouwwoning zodat een gashaard geen optie is. De keuze naar een elektrische open haard is dan snel gemaakt.

De steeds voortdurende discussie omtrent ons gasverbruik heeft gezorgd voor een extra steuntje in de rug, maar niet alleen dat. Eigenlijk heeft de elektrische haard het zelf verdiend, want het vuur van de elektrische open haard van tegenwoordig is zo realistisch dat het bijna niet meer te zien is dat het elektrisch is. Een groot compliment dus voor alle elektrische haarden fabrikanten!

Het aanbod elektrische haarden groeit. Welke elektrische haard voor u de beste keuze is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Bij het kiezen van een haard is het belangrijk om de volgende vragen mee te nemen. Hoe groot is de ruimte waar de haard komt te staan? Hoe breed is de wand van deze ruimte? Welke stijl of design heeft uw voorkeur? Wilt u de vlammen alleen van voren of ook van opzij zien? Wilt een tv-meubel met elektrische haard? Door uzelf deze vragen te stellen weet u welke afmetingen en stijl het beste passen. Wilt u meer informatie over een bepaald model, neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Dat zijn er best veel. Hier komen ze: 

 1. Eenvoudige installatie: geen schoorsteen, rookkanalen of gasleiding nodig. Alleen een stopcontact nodig en dan klaar voor gebruik.
 2. Onderhoudsvriendelijk: geen aslade, schoorsteen of ruit schoonmaken.
 3. Simpel in gebruik: met een druk op de knop al dansende vlammen. Meestal via uw smartphone of tablet. U hoeft geen houtblokken te sjouwen of gasflessen om te wisselen. 
 4. Duurzaam: vrij van schadelijke stoffen als fijnstof en CO2 uitstoot. 
 5. Flexibel: u kunt de haard overal plaatsen en dus ook weer verplaatsen. In de slaapkamer, woonkamer, hal, kantoor of restaurant.
 6. Reuk- en tochtloos: geen indringende houtgeur en onttrekt geen zuurstof uit de kamer.
 7. Sfeerstand: warmtefunctie staat los van de vlammen.
 8. Veilig: Een elektrische haard wordt niet warm en is daardoor erg veilig. Je kunt de haard gerust aanraken zonder te verbranden. Erg fijn voor huisdieren of kleine kinderen!
 9. Milieuvriendelijk: Over het algemeen is een elektrische haard een, vanuit het milieu-oogpunt, een bewustere keuze dan een houthaard of gashaard.

Een elektrische haard werkt op basis van stroom. Zodra de stekker van de haard in het stopcontact zit is de elektrische haard voorzien van ‘brandstof’. Via een app op uw smartphone of tablet regelt u het vlampatroon, de kleuren van de gloeimodule en het aan- of uitzetten van de warmtemodule. Met een druk op de knop hebt u zo realistische vlammen.

De precieze verbruikskosten van een elektrische haard verschillen per haardmodel en haardliefhebber. Staat de haard elke dag aan of juist alleen in het weekend. Hoeveel uren brandt de haard en wat doet de prijs van elektrisch, zijn allemaal factoren die meewegen. Ook het wel of niet aanzetten van de warmtemodule heeft invloed op de kostprijs. In ons assortiment hebben wij een elektrische haard met of zonder verwarming.

Om antwoord te geven op de vraag 'geeft een elektrische haard ook warmte' is het belangrijk om te weten dat een elektrische haard meestal een warmtemodule bevat die aan of uit kan. Hoeveel warmte precies vrijkomt, is afhankelijk van het vermogen van de warmtemodule. Heeft u interesse in een elektrische haard met verwarming? We vertellen u er graag meer over! Zo is een inbouw haard met verwarming mogelijk, maar ook een vrijstaande haard.

Elektrische open haard plaatsen

Elektrische sfeerhaard plaatsen

Waar u dat wilt

Een elektrische haard kan overal in de woning geplaatst worden. De installatie is eenvoudig omdat er geen aanleg van rookkanalen of gasleiding nodig is. Het is slechts een kwestie van het stopcontact op de juiste plek aanleggen. 

Ook in open of publieke ruimtes zoals een restaurant, hotel, café of bedrijfspand is een elektrische open haard zeer geschikt. Is de haard eenmaal aan dan wordt deze niet zo warm als bij een gas- of houtkachel. Daarom is een elektrische open haard bij uitstek geschikt bij ruimtes waar relatief gezien weinig toezicht kan worden gehouden. Een elektrische haard maakt echt het verschil en voegt veel sfeer en gezelligheid toe aan de vaak wat kale en stille(re) ruimte.

Benieuwd wat Haardenexpert op zakelijk gebied voor u kan betekenen? Wij gaan graag het gesprek met u aan. Neem nu contact met ons op en informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Elektrische haard binnen

Elektrische haard in de woonkamer

Inbouwen in een meubel

Een elektrische haard kan ook in een opstelling of cinewall gebouwd worden. Daarvoor hebben wij het assortiment inbouw elektrische haarden. Hierbij zijn veel variaties mogelijk in kleur- en materiaalgebruik van het wandmeubel. Naast de elektrische haard kunt u ook praktische elementen in de vorm van vakken, lades of klepkasten toevoegen aan uw haardopstelling. Zo wordt uw haard met elektrische haard en meubel niet alleen een genot om naar te kijken maar ook een handig en praktische opbergmeubel.

Elektrische haard informatie

British Fires elektrische haarden

Nieuwste vlamtechnologie

Het merk British Fires blijft zich doorontwikkelen op het gebied van elektrische haarden. Ze hebben een verbluffend elektrisch vuur dat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Bij bepaalde modellen biedt British Fires een houtset met echte houtstammen aan. De nieuwste elektrische haarden van British Fires beschikken ook over Air Curtain Technologie. Een slimme techniek waardoor de elektrische haard warmteafgifte heeft.

Haard elektrisch

Element4 elektrische haarden

Hoogstaand design en techniek

Het Nederlandse merk Element4 is geliefd onder architecten en trendbewuste consumenten vanwege de sterke focus op design. Ook op technisch gebied is Element4 vooruitstrevend. De elektrische haarden van Element4 hebben ultra HD ledtechnologie waardoor een diep en rijk vlambeeld ontstaat. Deze vlammen zijn op afstand regelbaar met uw smartphone of tablet. Ook zijn de haarden standaard uitgerust met ingebouwde verwarming en anti-reflectieglas. Dankzij deze speciale glasplaat is de ruit haast onzichtbaar. Dat creëert onmiddelijk een 'open haard gevoel'.  

Elektrische haarden winkel

Dru elektrische haarden

Met revolutionaire 3D-technologie

De elektrische haarden van Dru zijn voorzien van revolutionaire 3D-technologie. Vanuit welke hoek u ook naar de vlammen kijkt, het vlambeeld oogt heel realistisch. Relatief nieuw in de markt van elektrische haarden, de Virtuo serie van Dru. Deze unieke collectie elektrische haarden van Dru baart opzien. Met een volledig andere kijk op de wereld van elektrische haarden heeft Dru een innovatief systeem ontwikkeld waarmee het een vlammenzee kan projecteren op een (achtergrond)doek. Samen met het levendige houtset en het oplichtende branderbed is de cirkel rond.

elektrische openhaard woonkamer

Faber elektrische haarden

Elektrisch vuur met waterdamp

Het van oorsprong Friese merk Faber heeft een nieuwe generatie elektrische haarden op de markt gebracht met waterdamp. Dit unieke elektrische haardvuur is een combinatie van opstijgende koudwaternevel, energiezuinige ledverlichting en een realistisch houtset. De elektrische Faber haarden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. De achterliggende techniek bij deze e-MatriX en e-BoX serie heet opti-myst. De Faber waterdamphaard met opstijgende koudwaternevel is ongetwijfeld een van de bekendste en meest realistische elektrische haarden van dit moment.

open haard elektrisch

Elektrische sfeerhaard met warmte

Geeft extra vuurbeleving

Naast sfeer ook op zoek naar warmte bij de elektrische openhaard? De meeste elektrische sfeerhaarden hebben een ingebouwd verwarmingselementDeze toestellen wekken een maximale warmteafgifte van 2kW op. Dit is uiteraard niet genoeg om een grote woonkamer te verwarmen. De warmtemodule is dan ook meer bedoeld als bijverwarming. Geen behoefte aan warmte, maar wel aan sfeer? Zet de warmtemodule dan uit. 

Elektrische haard online kopen

Elektrische haard kopen?

Bij Haardenexpert bent u aan het juiste adres

Advies nodig over een elektrische haard? Neem gerust contact met ons op voor haardadvies. Onze adviseurs denken graag met u mee over de mogelijkheden. Weet u al wat u zoekt? Direct een vrijblijvende offerte opvragen kan natuurlijk ook.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met elektrische haarden

Combineer een haard met meubel

haard met meubel

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Haardenexpert ons team

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Lees onze reviews of laat u informeren door onze experts.

Neem contact op