CV-haarden

Ons assortiment

Een CV haard is een houtkachel die wordt gekoppeld aan een cv installatie. De warmte die wordt gecreëerd bij het stoken in de haard kan worden gebruikt om je woning te verwarmen. Je bespaart hiermee enorm op je energierekening. Daarnaast zorgt een CV haard voor veel sfeer in huis.

Onze leestip: blog houtkachel met cv aansluiten: in drie stappen een goede keus maken

Vorm: Rond

per pagina
Sorteer op

Kies voor een cv houtkachel

Kies voor een cv houtkachel

Ontdek de werkwijze

Een CV haard kan worden geïnstalleerd met een pompsysteem. Dit systeem zorgt er voor dat de warmte die van de haard af komt wordt gebruikt voor de centrale verwarming, waardoor de woning op effectieve manier kan worden verwarmd. Ook kun je kiezen om een buffetvat te plaatsen. Het water in het buffervat wordt verwarmd door de haard. Dit water kan vervolgens gebruikt worden voor je centrale verwarming, maar bijvoorbeeld ook voor warm water om te douchen of voor vloerverwarming.

Mogelijkheden van een cv haard

Mogelijkheden van een cv haard

Op een rij

CV haarden zijn er in diverse kleuren, soorten en maten. Zo zijn er CV haarden te verkrijgen die geschikt zijn voor grotere ruimtes, maar ook voor de wat kleinere ruimtes. Daarnaast is er keuze tussen de verschillende vuurzichten, zoals front, tweezijdig en driezijdig. Tot slot zijn er CV houtkachels die branden op hout en op pellets. Pellets worden gemaakt van samengeperst houtafval en kennen een zeer efficiënte verbranding. Ook hout kent een efficiënte verbranding mits het goed gedroogd hout is.

cv haarden

Hoe werkt een cv haard?

Wij vertellen het u graag

Het principe van een cv haard met is eenvoudig. De meest gekozen manier is een aansluiting met zogenoemde open verdelers. Cv haard en cv ketel werken nauw met elkaar samen. Door het aansteken van de haard wordt het water verwarmd en daarna doorgeleid naar uw centrale verwarming. Zo bereikt het warme water alle radiatoren en kunt u (een deel) van uw woning verwarming. Wanneer er voldoende water is opgewarmd dan zal het water naar de cv ketel gaan die het vervolgens alleen nog maar op temperatuur hoeft te houden. Zo bespaart de ketel op de het gasverbruik. De cv ketel stuur het vervolgens weer door naar de plek waar u het nodig heeft, bijv. de douche of de warmwaterkraan beneden in de keuken. 

Houdt er wel rekening mee dat door het opwarmen van het water, door de cv haard, de ruimte zelf waar de haard is geplaatst minder snel warm wordt. De warmte wordt echt gebruikt om het water en daarmee de centrale verwarming op te warmen. Natuurlijk heeft u wel de sfeer in huis van de fantastische vlammen, want daar zorgt een cv houtkachel zeker voor. 

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met houthaarden

Combineer een haard met meubel

Een haardopstelling

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op