• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 856 Style Glass

Houtkachels
€ 3.795

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 856 Style Glass

Kies voor de Contura 856 Style Glass van Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Over Contura

Contura zorgt voor het ontwerpen en produceren van hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Als toonaangevende fabrikant in Zweden en Europa, streeft het bedrijf naar tijdloze stijl en efficiëntie in al haar producten.

De kachels zorgen voor een naadloze samensmelting van uitmuntendheid in vakmanschap, esthetiek en gebruiksgemak. Het vernieuwende Clean Burning System schittert als een van de meest functionele kenmerken. Hierdoor blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, waardoor roet en as tot een minimum worden beperkt.

Daarnaast zijn alle Contura kachels uitgerust met het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat een garantie biedt voor betrouwbaarheid en een groen karakter. Iedere kachel wordt uitvoerig getest op kwaliteit, voorafgaand aan dat deze de fabriek verlaat, waardoor u volledig zeker bent dat u straks maximaal geniet.

Een vrijstaande haard is een gezellige toevoeging voor uw huis

Profiteer van de veelzijdige charme van een vrijstaande haard, zoals de verbluffende Contura 856 Style Glass, die uw ruimte verrijkt met stijl en praktische aspecten.

Met dank aan zijn fijne warmte en geweldige vuurbeeld is de Contura 856 Style Glass de ster van de ruimte, waardoor de haard optimaal tot zijn recht komt. Een bijkomend voordeel van dit model is de veelzijdigheid in installatiemogelijkheden. Het uitzoeken van de meest geschikte locatie in de ruimte voor een vrijstaande haard is daarbij heel goed te doen. Besluit om de Contura 856 Style Glass in een knus hoekje neer te zetten, als eyecatcher van uw zithoek, of laat de haard schitteren als een fantastische roomdivider, waardoor u de leefruimte op een stijlvolle wijze kunt scheiden.

Contura 856 Style Glass kopen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Contura 856 Style Glass en wenst u meer te weten te komen over deze haard? Laat het ons weten. Onze experts staan voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen en advies te geven. 

Wilt u graag de ambiance van onze haarden ervaren, dan nodigen wij u van harte uit om onze mooie showroom in Apeldoorn of Rijssen te bezoeken. Dit geeft u de mogelijkheid om te bekijken of de Contura 856 Style Glass goed past bij uw wensen, en u kunt zich direct laten inspireren door de diversiteit van ons aanbod. 

Geen tijd om naar de showroom te komen, maar wilt u wel samen met een deskundige medewerker bekijken wat mogelijk is? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 856 Style Glass Houtkachels

De Contura 856 Style Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding