• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 596 Style

Houtkachels
€ 4.075

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 596 Style

De Contura 596 Style is een vrijstaande, driezijdige houtkachel welke is vervaardigd uit zwartgelakt plaatstaal. De haard heeft een rond vorm en heeft daarmee een zeer moderne uitstraling. De haard neemt een beperkte grondruimte in beslag vanwege zijn afmeting van 49,6 centimeter breed, 153 centimeter hoog en 44 centimeter diep. Daarnaast biedt hij ruimte voor houtblokken met een maximum lengte van 33 cm. Doordat de ruit zich aan drie kanten van de haard bevindt, heeft u vanuit vele plekken in de woning zicht op de prachtige vlammen. De haard is voorzien van warmtevasthoudende powerstone, waardoor u langer kunt genieten van de warmte van de haard. Ook wanneer het vuur al is gedoofd.

Waarom Contura

Contura ontwerpt en vervaardigt kwalitatieve Scandinavische houtkachels. Met dank aan het Zweedse vakmanschap zorgen ze voor een klassieke verfijning en efficiëntie, waarbij het streven naar voortdurende verbetering centraal staat.

Deze kachels bieden een goede mix van excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Een van de voornaamste functionele aspecten is het vooruitstrevende Clean Burning System. Door verwarmde lucht langs de ruiten te laten circuleren, minimaliseert dit systeem roet en as, wat zorgt voor een heldere en schone kachelruit.

Alle Contura kachels zijn goedgekeurd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun degelijkheid en eco-vriendelijke karakter bevestigt. Voordat ze de fabriek verlaten, worden alle kachels secuur geïnspecteerd op kwaliteit, zodat u zeker bent van een geweldige ervaring.

Technische specificaties Contura 596 Style

De Contura 596 Style kan, zowel boven als achter, aan een rookkanaal met een diameter van 150 mm worden aangesloten. De haard heeft een vermogen van 7kW waarmee hij goed ruimtes kan verwarmen met een oppervlakte van 45 tot 120 m2. De Contura 596 heeft een rendement van maar liefst 80%. Een hoog percentage wat betekent dat er tijdens de verbranding weinig warmte verloren gaat. Deze houtkachel is voorzien van energielabel A+.

Basisuitvoering en extra opties Contura 596 Style

De Contura 596 Style wordt als basisuitvoering uitgevoerd met gietijzeren bovenplaat. Mocht u de voorkeur hebben voor een glazen of een spekstenen bovenplaat, dan kan dat ook. Verder kunt u tegen meerprijs kiezen voor een draaiplateau inclusief roterende kraag. Hiermee kunt u gemakkelijk de haard draaien, waardoor u vanuit meerdere plekken in de woning goed zicht kunt hebben op de dansende vlammen. Verder is het mogelijk om, in combinatie met deze haard, een warmtemagazijn aan te schaffen en er is keuze tussen verschillende vloerplaten. Kortom, de Contura 596 Style is voor een groot deel zelf naar wens samen te stellen.

Contura 596 Style kopen

Wilt u meer weten over de Contura 596 Style en wat de voordelen van deze haard zijn? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen en met u mee te denken. 

Wilt u graag de ambiance van onze haarden meemaken, dan heten we u van harte welkom in onze showroom in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor weet u of de Contura 596 Style het beste past bij uw wensen en kunt u zich direct laten inspireren door het ruime aanbod. 

Heeft u geen tijd om de showroom te bezoeken, maar wilt u wel met een specialist de mogelijkheden bekijken? Neem contact met ons op.

Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm153 cm
Breedte cm49,6 cm
Diepte cm44 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 596 Style Houtkachels

De Contura 596 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding