• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 596 Glass Style Wit

Houtkachels
€ 4.495

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 596 Glass Style Wit

De Contura 596 Style was al een van de meest favoriete modellen van Contura, maar met de nieuwe aanpassingen is deze haard nog meer in populariteit toegenomen. De Contura 596 Glass Style Wit is voorzien van een prachtige glazen deur en de zijruiten zijn groter geworden van formaat. Daarnaast is de Contura 596 Style nu ook verkrijgbaar in het wit. Deze houtkachel is rond van vorm waardoor hij samen met zijn witte kleur een zeer moderne, maar toch ook Scandinavische uitstraling krijgt.

Waarom Contura

Contura specialiseert zich in het design en de productie van Scandinavische houtkachels van hoge kwaliteit. Als voorloper binnen de Zweedse en Europese markt, omarmt het bedrijf tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

De kachels presenteren een perfecte samensmelting van uitmuntendheid in vakmanschap, esthetiek en gebruiksgemak. Het baanbrekende Clean Burning System staat bekend als een van de meest handige functies. Middels het leiden van verwarmde lucht langs de ruiten, verzekert dit systeem een geringe ophoping van roet en as, wat resulteert in een helder zicht op het vuur.

Bovendien hebben alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid waarborgt. Voordat ze de fabriek verlaten, worden alle kachels nauwkeurig geïnspecteerd op kwaliteit, zodat u zeker bent van een geweldige ervaring.

Afmeting Contura 596 Glass Style Wit

De Contura 596 Glass Style Wit heeft een breedte van 49,6 centimeter, een hoogte van 153 centimeter en een diepte van 44 centimeter. Kortom, een haard die weinig grondoppervlakte in beslag neemt, maar waarbij het zicht op de vlammen optimaal is. Daarnaast kan het rookkanaal zowel boven als achter worden aangesloten op een afvoer met een diameter van 150mm.

Vermogen van de Contura 596 Glass Style wit

De Contura 596 Glass Style Wit heeft een vermogen van 7kW en verwarmd daarmee een ruimte van 45 tot 120 m2. Daarnaast beschikt deze haard over een rendement van maar liefst 80% wat betekent dat er weinig warmte verloren gaat tijdens de verbranding. De Contura 596 Glass Style Wit is voorzien van energielabel A+.

Diverse opties bij de Contura 596 Glass Style wit

De Contura 596 Glass Style Wit is optioneel en tegen meerprijs aan te schaffen inclusief draaiplateau met roterende kraag, een set voor rechtstreekse luchttoevoer en/of een warmtemagazijn. Daarnaast zijn er diverse vloerplaten aan te schaffen in verschillende kleuren. Kortom, deze haard is vrijwel volledig naar smaak samen te stellen.

Contura 596 Glass Style Wit aanschaffen

Wilt u meer ontdekken over de Contura 596 Glass Style Wit en wat deze haard u te bieden heeft? Neem gerust contact met onze adviseurs op. Onze adviseurs voorzien u graag van advies, waardoor u binnenkort optimaal geniet van de haard. 

Wanneer u de fijne sfeer van onze haarden wilt beleven, bezoek dan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit biedt u de mogelijkheid om te bekijken of de Contura 596 Glass Style Wit perfect past bij uw eisen, en u kunt zich meteen laten inspireren door de verscheidenheid van ons aanbod. 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om onze showroom te bezoeken, maar toch de opties met een deskundige medewerker wilt bespreken, zijn wij er voor u. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
DeurDraaideur
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurWit
AfstandsbedieningNee
Hoogte cm153 cm
Breedte cm49,6 cm
Diepte cm44 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 596 Glass Style Wit Houtkachels

De Contura 596 Glass Style Wit is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding