• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 590T Style

Houtkachels
€ 5.395

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 590T Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 590T Style

De Contura 590T Style is een vrijstaande houtkachel met een ronde vorm. Hierdoor heeft deze houtkachel een zeer moderne uitstraling waardoor hij in tijdloze of moderne interieurs goed tot zijn recht komt. De haard is voorzien van een deurruit van keramisch glas, wat zorgt voor de ultieme vuurbeleving. Om de rookgassen af te koelen en de opgenomen warmte aan de kamerlucht af te geven, lopen er vier convectiebuizen recht door het bovengedeelte van de haard.

Waarom Contura 

Contura zorgt voor het ontwerpen en produceren van excellente Scandinavische houtkachels. Als toonaangevende fabrikant in Zweden en Europa, is de doelstelling tijdloze stijl en efficiëntie in al haar kachels.

Deze kachels zorgen voor een juiste verhouding tussen excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het innovatieve Clean Burning System wordt beschouwd als een van de meest handige functies. Dit systeem zorgt ervoor dat de kachelruit schoon blijft door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen, waardoor roet en as geminimaliseerd worden.

Daarnaast dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid waarborgt. Elke kachel wordt uitgebreid onderzocht op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, zodat u onbezorgd kunt genieten van een geweldige ervaring.

Afmetingen Contura 590T Style

De haard heeft een afmeting van 53,6 centimeter breed, 154,4 centimeter hoog en 45 centimeter diep. De Contura 590T Style kan zowel achter als voor worden aangesloten op een rookkanaal met een diameter van 150mm. De haard is tevens voorzien van een externe luchttoevoer.

Verwarming en vermogen van de Contura 590T Style

De Contura 590T Style is voorzien van een vermogen van 7kW. Hiermee kan hij een ruimte van 40-120 m2 goed verwarmen. Daarnaast beschikt deze haard over een rendement van maar liefst 79% wat betekent dat er weinig warmte verloren gaat tijdens de verbranding in deze haard. Tot slot is deze haard voorzien van energielabel A+.

Mogelijkheden bij de Contura 590T Style

De Contura 590T Style biedt vele mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de haard aan te schaffen met draaiplateau inclusief roterende kraag. Deze optie maakt het mogelijk om de haard bij te draaien, zodat u vanuit vele plekken in uw woning kunt genieten van de vlammen in de haard. Daarnaast kunt u de haard aanschaffen met ventilator of met warmtemagazijn. Verder kunt u kiezen uit een x-aantal verschillende vloerplaten. Kortom, u kunt deze haard vrijwel helemaal naar wens samenstellen.

Ontdek meer over de Contura 590T Style

Wilt u meer weten over de Contura 590T Style en wat deze haard u te bieden heeft? Laat het ons weten. We ondersteunen u graag met uitstekend advies. 

Beleef de sfeer van de haarden door een bezoek te brengen aan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor komt u erachter of de Contura 590T Style perfect aansluit bij uw behoeften en kunt u zich verder laten inspireren door het ruime assortiment. 

Is uw agenda te vol om ons te bezoeken, maar wilt u wel met een deskundige medewerker de opties onderzoeken? Wij geven u de mogelijkheid om advies aan huis te ontvangen, zodat u in uw eigen huis de perfecte keuze kunt maken.

 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurGrijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm154,4 cm
Breedte cm53,6 cm
Diepte cm45 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 590T Style Houtkachels

De Contura 590T Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding