• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 586 Style Glass

Houtkachels
€ 4.395

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 586 Style Glass
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 586 Style Glass

De Contura 586 Style Glass is een moderne houtkachel die ook zeer goed tot zijn recht zal komen in een industrieel interieur. De verbrandingskamer is geplaatst op een ranke poot, waardoor deze houtkachel subtiel oogt. De haard is voorzien van relatief veel glas, omdat het een driezijdige haard betreft, waardoor u prachtig zicht heeft op de vlammen. De haard heeft een goed weggewerkt handgreep die niet langer meer warm wordt. Hierdoor kunt u gemakkelijk de deur van de haard openen zonder een handschoen aan te hebben.

Over Contura

Contura creëert en vervaardigt kwalitatieve Scandinavische houtkachels. Als toonaangevende fabrikant in Zweden en Europa, ambieert het bedrijf duurzame uitstraling en efficiëntie in al haar producten.

De kachels bieden een uitstekende combinatie van kwaliteit, design en functionaliteit. Een van de meest praktische opties is het innovatieve Clean Burning System. Door het leiden van verwarmde lucht langs de ruiten, verzekert dit systeem een geringe opbouw van roet en as, wat ervoor zorgt dat u altijd zicht hebt op het vuur.

Alle Contura haarden zijn gecertificeerd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun integerheid en duurzame karakter bevestigt. Elke kachel wordt grondig gecontroleerd op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, waardoor u volledig zeker bent dat u straks volop geniet.

Hoog rendement bij Contura 586 Style Glass

De Contura 586 Style Glass heeft 7kW vermogen waarmee hij een ruimte met een oppervlakte van 45 tot 120 meter tot een behaaglijke temperatuur kan verwarmen. Daarnaast heeft deze kachel een rendement van maar liefst 80%. Dit betekent dat er weinig warmte verloren gaat tijdens de verbranding waardoor uw woning snel een efficiënt op de gewenste temperatuur komt. De haard wordt boven of achter aangesloten op het rookkanaal.

Afmetingen

De Contura 586 Style Glass heeft een breedte van 49,6 centimeter, een hoogte van 116 centimeter en een diepte van 44 centimeter. Hiermee biedt hij ruimte aan haarblokken met een maximum afmeting van 33 centimeter. De haard heeft daarbij een gewicht van 104kg.

Mogelijkheden voor de Contura 586 Style Glass

Bij de Contura 586 Style Glass kunt u optioneel vele toevoegingen doen. Zo kunt u allereerst kiezen voor de haard met een gietijzeren bovenplaat, een glazen bovenplaat of een spekstenen bovenplaat. Daarnaast is het mogelijk om de haard op een draaiplateau te laten plaatsen waar ook een roterende kraag bij wordt geleverd. Dezen bieden de mogelijkheid om de haard te draaien, zoals u dat wilt. Verder is het mogelijk om te kiezen voor een warmhoudplaatje zodat uw thee of koffie niet af hoeft te koelen. Tot slot is er keuze uit een zevental verschillende vloerplaten. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of laat u zich graag nog verder informeren? Neem dan telefonisch contact met ons op of kom naar onze showroom te Rijssen waar vele haarden brandend opgesteld staan. We helpen u graag verder met het realiseren van uw droomhaard.

Nog vragen over de Contura 586 Style Glass

Is uw enthousiasme gewekt over de Contura 586 Style Glass en wilt u geïnspireerd raken door de mogelijkheden? We horen graag van u. Onze medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te geven. 

Beleef de sfeer van onze haarden door een kijkje te nemen in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor weet u of de Contura 586 Style Glass perfect aansluit bij uw eisen en kunt u zich meteen laten inspireren door ons royale assortiment. 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om onze showroom te bezoeken, maar toch de mogelijkheden met een expert wilt bespreken, staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurWit, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm116 cm
Breedte cm49,6 cm
Diepte cm44 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 586 Style Glass Houtkachels

De Contura 586 Style Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding