• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 520T Style

Houtkachels
€ 4.795

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 520T Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 520T Style

De Contura 520T houtkachel heeft een elegante uitstraling waar je al warm van wordt voordat het vuur is aangestoken. Maar ook lang nadat het vuur is gedoofd geeft deze kachel zijn behaaglijke warmte af, dankzij de goede eigenschappen van speksteen.

Waarom Contura

Contura richt zich op het ontwerp en de fabricage van premium Scandinavische houtkachels. Met behulp van het Zweedse vakmanschap zorgen ze voor een smaakvolle verfijning en efficiëntie, waarbij het streven naar voortdurende verbetering centraal staat.

Alle kachels bieden een ideale mix van kwaliteit, design en functionaliteit. Een opmerkelijk slimme eigenschap is het innovatieve Clean Burning System. Dit systeem zorgt ervoor dat de kachelruit schoon blijft door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, met als gevolg dat roet en as tot een minimum worden beperkt.

Verder zijn alle Contura haarden uitgerust met het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat een bevestiging geeft voor betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid. Voordat ze de fabriek verlaten, worden alle kachels secuur beoordeeld op kwaliteit, zodat u zeker bent van een uitmuntende ervaring.

Een vrijstaande haard: het warme hart van uw woning

Een vrijstaande haard, net als de indrukwekkende Contura 520T Style, voegt niet alleen stijl toe aan uw interieur, maar biedt daarnaast een unieke veelzijdigheid.

Zo onderscheidt de Contura 520T Style zich als een sfeervolle eyecatcher met een warme gloed en een adembenemend vuurbeeld dat de aandacht trekt. Hierdoor wordt de Contura 520T Style daadwerkelijk het centrale punt van de woning. Het vinden van de gewenste plek voor deze vrijstaande haard is tevens ongecompliceerd. U zet deze haard zonder problemen op iedere gewenste plek, waarbij flexibiliteit en gemak samengaan. Maa

Contura 520T Style kopen

Bent u enthousiast over de Contura 520T Style en wilt u inzicht in de mogelijkheden? Laat het ons weten. We begeleiden u graag met het beste advies. 

Als u de warmte en gezelligheid van onze haarden zelf wilt beleven, bent u van harte welkom in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor weet u of de Contura 520T Style perfect past bij uw wensen en kunt u zich direct laten inspireren door het omvangrijke aanbod. 

Is uw agenda te vol om ons te bezoeken, maar wilt u wel met een professional de opties bekijken? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurGrijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 520T Style Houtkachels

De Contura 520T Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding