• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 520 Style

Houtkachels
€ 3.950

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 520 Style

De Contura 520 Style is een ronde houtkachel met een prachtig Scandinavisch design. Door zijn tijdloze uitstraling en strakke afwerking past hij in vele interieurstijlen. De vrijstaande Contura 520 Style zorgt voor een hoge warmteafgifte, waardoor het heerlijk toeven is bij de haard. Gegarandeerd een sfeervolle avond met familie en vrienden! Naast het moderne uiterlijk, beschikt deze haard ook over een moderne verbrandingstechniek. De Contura 520 Style kan optioneel worden uitgevoerd met speksteen, waardoor de warmte lang wordt vastgehouden. Bij de basisvariant is er powerstone verwerkt in de mantel. Ook dit materiaal heeft een positieve werking op het vasthouden van de warmte. De haard heeft een effectieve verbrandingsruimte, waardoor er een schone en heldere verbranding ontstaat met een lage uitstoot.  

Over Contura

Contura ontwerpt en fabriceert hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Als een gedreven speler in zowel de Zweedse als Europese markten, legt het bedrijf de nadruk op de subtiele nuances van tijdloze klasse en efficiëntie in elk product.

De kachels presenteren een optimale samensmelting van excellentie in vakmanschap, esthetiek en bruikbaarheid. Een van de meest nuttige aspecten is het toonaangevende Clean Burning System. Door het leiden van warme lucht langs de ruiten, garandeert dit systeem een minimale opbouw van roet en as, wat ervoor zorgt dat u altijd zicht hebt op het vuur.

Alle Contura kachels zijn goedgekeurd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun betrouwbaarheid en eco-vriendelijke karakter bevestigt. Elke kachel wordt intensief getest op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u zeker weet dat u straks volop geniet.

Technische specificaties van de Contura 520 Style

De Contura 520 Style is, met zijn vermogen van 7kW, geschikt voor het verwarmen van een ruimte van 45 tot 12 m2. Daarnaast beschikt deze haard over een rendement van maar liefst 80%. Dit percentage geeft aan dat er weinig warmte verloren gaat tijdens de verbranding en hiermee valt hij in rendementsklasse A. De haard is voorzien van energielabel A+.

Formaat Contura 520 Style

De Contura 520 Style heeft een afmeting van 57 centimeter breed, 110 centimeter hoog en 47,7 centimeter diep. De haard kan zowel achter als boven worden aangesloten op een 150 mm rookkanaal.

Mogelijkheden bij de Contura 520 Style

De Contura 520 Style kan optioneel worden aangeschaft met draaiplateau inclusief roterende kraag. Zo kunt u de haard gemakkelijk draaien, waardoor u vanaf verschillende plekken in de ruimte de vlammen kunt zien. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een warmhoudplaatje. Zo kunt u gemakkelijk uw kopje koffie of thee warm houden. Wilt u graag een vloerplaat bij de haard aanschaffen, dan zijn er diverse opties en kleuren beschikbaar. Vraag bij onze experts naar de verschillende mogelijkheden!

Ook genieten van de  Contura 520 Style?

Bent u enthousiast over de  Contura 520 Style en wilt u geïnspireerd raken door de mogelijkheden? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en met u mee te denken. 

Wilt u graag de ambiance van onze haarden beleven, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Dit geeft u de kans om te ontdekken of de  Contura 520 Style perfect past bij uw eisen, en u kunt zich tegelijkertijd laten betoveren door de diversiteit van onze haarden. 

Indien u niet in de gelegenheid bent om langs te komen in de showroom, maar toch de mogelijkheden met een deskundige medewerker wilt bespreken, zijn wij er voor u. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm110,1 cm
Breedte cm47,7 cm
Diepte cm57 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 520 Style Houtkachels

De Contura 520 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding