• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 510 Style

Houtkachels
€ 3.425

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 510 Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 510 Style

De Contura 510 style is een prachtige, tijdloze houtkachel die in vrijwel elk interieur goed tot zijn recht zal komen. Het is dan ook niet gek dat deze kachel een enorme populariteit heeft. De haard is kortgeleden helemaal vernieuwd, waardoor de verbranding nóg efficiënter is geworden. De haard is voorzien van een relatief grote, gebogen ruit, waardoor u vanuit vele hoeken in de woning zicht hebt op de prachtige vlammen. Daarnaast beschikt deze haard over een houtvak, wat er niet alleen mooi uit ziet, maar ook nog eens zeer praktisch is.

Waarom Contura

Contura specialiseert zich in het design en de productie van Scandinavische houtkachels van hoge kwaliteit. Als pionier binnen de Zweedse en Europese markt, omarmt het bedrijf tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

Deze kachels zorgen voor een juiste verhouding tussen excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het vernieuwende Clean Burning System springt eruit als een van de meest functionele kenmerken. Door het leiden van verwarmde lucht langs de ruiten, belooft dit systeem een minimale ophoping van roet en as, waardoor u geniet van een helder zicht op het vlammenspel.

Alle Contura haarden zijn gekeurd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun betrouwbaarheid en duurzame karakter bevestigt. Elke kachel wordt uitvoerig nagekeken op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, zodat u vol vertrouwen kunt genieten van een perfecte ervaring

Technische specificaties Contura 510 Style

De Contura 510 Style heeft een vermogen van 7 kW. Hierdoor is deze haard geschikt voor ruimtes met een afmeting van 45 tot 120 m2. De haard heeft een rendement van 79% wat betekent dat er niet veel warmte verloren gaat waardoor de ruimte op een efficiënte en snelle manier wordt verwarmd. De haard is voorzien van energielabel A+.

De haard heeft, met zijn 49,6 centimeter breed, 101 centimeter hoog en 43,8 centimeter diep, een gemiddeld formaat. De haard kan zowel boven als achter worden aangesloten op een rookkanaal van 150 mm doorsnede.

Mogelijkheden van de Contura 510 Style

De Contura 510 Style biedt diverse mogelijkheden. Zo is deze haard verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs (gietijzer). Daarnaast kunt u ook nog eens kiezen uit drie verschillende bovenplaten, namelijk: glas, speksteen en gietijzer. Zo kunt u de haard samenstellen zoals u dat wilt. Tegen meerprijs kunt u er ook voor kiezen om een warmhoudplaatje aan te schaffen. Zo kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk uw koffie of thee warm houden.

Ontdek meer over de Contura 510 Style

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Contura 510 Style en wilt u meer informatie over de haard? Laat het ons weten. Onze verkoopadviseurs geven u graag advies, waardoor u na de aankoop intens geniet van de haard. 

Wilt u graag de gezelligheid van onze haarden beleven, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Hiermee kunt u bepalen of de Contura 510 Style voldoet aan de verwachtingen en kunt u zich laten verrassen door alle alternatieven. 

Bent u niet in staat om onze showroom te bezoeken, maar wilt u toch graag de mogelijkheden bespreken met een deskundige medewerker? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm101 cm
Breedte cm49,6 cm
Diepte cm43,8 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 510 Style Houtkachels

De Contura 510 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding