• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 510 Style Glass Zwart

Houtkachels
€ 3.650

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 510 Style Glass Zwart
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 510 Style Glass Zwart

De Contura 510 Style Glass is een ronde houtkachel. Door zijn design heeft hij een tijdloze uitstraling waardoor hij in zowel industriële of wat klassiekere interieurs past, maar ook goed tot zijn recht komt in moderne woningen. De haard heeft een meegevormde ruit aan de voorkant, waardoor u goed zicht heeft op de vlammen. De afdekplaat is zeer dun en de handgrepen zijn goed opgenomen in het ontwerp. De Contura 510 Glass Style is voorzien van een draaideur. Via deze draaideur kunnen de houtblokken met een maximum van 30 centimeter worden aangevuld.

Het merk Contura

Contura creëert en vervaardigt eersteklas Scandinavische houtkachels. Als gemotiveerde speler in zowel de Zweedse als Europese markten, legt het bedrijf de nadruk op de subtiele nuances van tijdloze klasse en efficiëntie in elk product.

In iedere kachel komt de hoogstaande kwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit tot uiting. Een van de belangrijkste nuttige aspecten is het vooruitstrevende Clean Burning System. Door verwarmde lucht langs de ruiten te laten circuleren, reduceert dit systeem roet en as, wat resulteert in een heldere en schone kachelruit.

Tevens hebben alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid garandeert. Voor vertrek uit de fabriek doorloopt elke kachel een zorgvuldige kwaliteitscontrole, zodat u gegarandeerd bent van de best mogelijke prestaties.

Vermogen, rendement en afmeting van de Contura 510 Style Glass

De haard is, net als vele andere Contura haarden, met zijn vermogen van 7kW, zeer geschikt om in ruimtes te plaatsen met en oppervlakte van 45 tot 120 m. De haard beschikt over een rendement van maar liefst 79%. Het rendement zegt iets over de warmte die wel of niet verloren gaat tijdens de verbranding. De Contura 510 Style Glass heeft een breedte van 49,6 centimeter, een hoogte van 101 centimeter en een diepte van 43,8 centimeter.

Diverse mogelijkheden bij de Contura 510 Style Glass

De haard kan optioneel worden aangeschaft met gietijzeren, glazen of spekstenen bovenplaat. Daarnaast kunt u kiezen om deze haard aan te schaffen met draaiplateau inclusief roterende kraag. Drinkt u graag thee? Dan is een warmhoudplaatje wellicht een leuke optie. Uiteraard kunt u met het warmhoudplaatje ook andere dranken warm houden. Verder heeft u nog de mogelijkheid om de Contura 510 Style Glass aan te schaffen met een vloerplaat. Hierin zijn verschillende opties. Vraag vooral naar de mogelijkheden!

Nog vragen over de Contura 510 Style Glass Zwart

Bent u op zoek naar aanvullende informatie over de Contura 510 Style Glass Zwart? Laat het ons weten. We begeleiden u graag met persoonlijk advies. 

Bezoek onze luxe showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verrassen door de sfeer van de haarden. Hierdoor komt u erachter of de Contura 510 Style Glass Zwart het beste aansluit bij uw eisen en kunt u zich meteen laten inspireren door het royale aanbod. 

Bent u niet in de gelegenheid om ons in Apeldoorn of Rijssen te bezoeken, maar wilt u toch graag persoonlijk advies van een expert? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm101 cm
Breedte cm49,6 cm
Diepte cm43,8 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 510 Style Glass Zwart Houtkachels

De Contura 510 Style Glass Zwart is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding