• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 510 Style Glass Wit

Houtkachels
€ 3.875

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 510 Style Glass Wit
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 510 Style Glass Wit

De Contura 510 Glass style wit is een ronde houtkachel met een modern design. Door de strakke afwerkingen en witte kleur komt hij zeer goed tot zijn recht in moderne interieurs. De haard is voorzien van een front vuurbeeld, maar door zijn rondgevormde glas kunt u vanuit vele hoeken in de ruimte genieten van de speelse vlammen.

Waarom Contura

Contura bedenkt en vervaardigt eersteklas Scandinavische houtkachels. Als een gedreven speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

De kachels bieden een ideale combinatie van kwaliteit, design en functionaliteit. Een van de meest praktische opties is het innovatieve Clean Burning System. Middels het leiden van verwarmde lucht langs de ruiten, verzekert dit systeem een beperkte opbouw van roet en as, waardoor u geniet van een helder zicht op het vlammenspel.

Alle Contura kachels zijn gecertificeerd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun betrouwbaarheid en eco-vriendelijke karakter bevestigt. Elke kachel wordt volledig onderzocht op kwaliteit, voorafgaand aan het verlaten van de fabriek, zodat u vol vertrouwen kunt genieten van een geweldige ervaring.

Technische specificaties

De haard is voorzien van energielabel A+ en heeft een rendement van 79%. Er kan dus gezegd worden dat er weinig warmte verloren gaat tijdens de verbranding in de haard. De haard beschikt over een vermogen van 7kW wat de Contura 510 Glass Style wit geschikt maakt voor ruimtes van 45 tot 120 m2 groot. De haard kan zowel via achter als boven worden aangesloten met een rookkanaal van 150 mm doorsnede. De haard heeft een formaat van 49,6 centimeter breed, 101 centimeter hoog en 43,8 centimeter diep en hij weegt 105 kg.

Mogelijkheden

De haard is verkrijgbaar in diverse varianten. Zo kunt u kiezen voor de Contura 510 Glass Style wit met een gietijzeren bovenplaat, maar de Contura 510 Style Glass wit met een glazen bovenplaat beschikt ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan de haard tegen meerprijs worden aangeschaft met draaiplateau. Ook kunt u er voor kiezen om een warmhoudplaatje aan te schaffen, waar u bijvoorbeeld uw thee op kan verwarmen. De haard beschikt standaard over een open houtvak, maar wanneer u hier niet zo’n liefhebber van bent, kunt u optioneel ook gaan voor een deur voor het houtvak. Tot slot zijn er diverse mogelijkheden voor een vloerplaat toe te voegen. Zo kunt u de haard deels zelf naar wens samen stellen.

Ook genieten van de Contura 510 Style Glass Wit?

Bent u geïnteresseerd in de Contura 510 Style Glass Wit en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom niet om ons te benaderen. We helpen u graag met uitmuntend advies. 

Bezoek onze luxe showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u inspireren door de ambiance van onze haarden. Dit stelt u in staat om te oordelen of de Contura 510 Style Glass Wit perfect aansluit op uw wensen, terwijl u gelijktijdig wordt geïnspireerd door het ruime aanbod. 

In het geval dat u niet in de gelegenheid bent om onze showroom te bezoeken, maar toch de opties met een professional wilt overleggen, staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurWit, Zwart/Wit
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm101 cm
Breedte cm49,6 cm
Diepte cm43,8 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 510 Style Glass Wit Houtkachels

De Contura 510 Style Glass Wit is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding