• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 35T speksteen

Houtkachels
€ 6.150

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 35T speksteen

De Contura 35T speksteen is een fraaie, extra hoge houtkachel. De haard heeft een moderne stijl. Dit komt door de strakke lijnen en hoogwaardige afwerking. De houtkachel heeft een front vuurzicht, waardoor u van de voorkant kunt genieten van de sfeervolle, dansende vlammen.

De haard is voor een groot deel vervaardigd uit speksteen. Speksteen staat er om bekend dat het erg lang warmte vasthoudt, waardoor u ook nadat de houtkachel heeft laten doven, nog lang kunt genieten van de behaaglijke warmte. Zo kunt u genieten van zowel stralingswarmte als convectiewarmte. De haard is zowel te verkrijgen met een glazen bovenplaat als met een spekstenen bovenplaat. De haard is voorzien van een gietijzeren deur welke erg goed kan tegen temperatuurschommelingen.

Een schone ruit

De Contura 35T speksteen is voorzien van een aantal technische vernuftigheden. Zo beschikt hij over een Clean Burning System. Dit houdt in dat de warme verbrandingslucht langs de binnenkant van het glas wordt geleid. Dit heeft als resultaat dat het glas erg lang schoon blijft, waardoor u extra lang kunt genieten van de vlammen in de haard. Daarnaast beschikt deze haard over een vermogensregeling, waardoor de verbranding erg nauwkeurig kan worden afgesteld. Hierdoor kunt u lang genieten van de haard, zelfs als de ruimte eigenlijk al op temperatuur is.

Mogelijkheden Contura 35T speksteen

De Contura 35T speksteen kan optioneel en tegen meerprijs worden aangeschaft met spekstenen bovenplaat, een warmtemagazijn, een glazen deurfront, ventilator, set voor rechtstreekse luchttoevoer en vloerplaat. Zo kunt u de haard naar wens samenstellen.

Vermogen en rendement Contura 35T speksteen

De Contura 35T speksteen heeft een vermogen van 7kW, waardoor hij erg geschikt is om middelgrote woningen te verwarmen. De haard heeft een rendement van maar liefst 80% wat betekent dat er weinig warmte verloren gaat. Tot slot kan de haard worden aangesloten met een 150mm rookkanaal.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurWit, Zwart
AfstandsbedieningNee
Hoogte cm160 cm
Breedte cm55 cm
Diepte cm43 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 30

Kies de juiste Contura 30

Maak uw keuze

De Contura 35 serie is een van de meest populaire vrijstaande houtkachel series van Contura. De Contura 35T heeft zelfs de Red Dot Design Award gewonnen.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Kleur
Contura 35 Front 160x55x43cm Zwart, wit
Contura 35T Front 160x55x43cm Zwart met speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 35T speksteen Houtkachels

De Contura 35T speksteen is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding