• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Universal-6 85

Houtkachels
€ 3.486

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Universal-6 85

De Barbas Universal-6 85 is een houthaard met draaideur en meer stookruimte. Hierdoor heeft u veel gemak van deze haard. Bij deze haard heeft u keuze uit vier verschillende kaderuitvoeringen. Met een vermogen van 8-12 kW en een rendement van 77% kan deze kachel wat grotere ruimtes gemakkelijk verwarmen. Naast dit model van de Universal-6 serie levert Barbas nog meer modellen van deze serie, namelijk de Barbas Universal-6 60, 65, 70, 75, 80.

Meer stookruimte? Kies voor de Barbas Universal-6 85

Uniek aan de Universal-6 is de verdiepte stookbodem. Door de schuine wanden en de plaats van de ventilator, achterin het toestel, is de stookbodem negen centimeter verdiept. Dit zorgt voor extra stookcomfort; assen en gloeidelen blijven nu perfect in de verbrandingsruimte, als ook een optimaal verbrandingsproces. Daarnaast bestaat bij de Barbas Universal-6 houtkachel de mogelijkheid om de verbrandingslucht van buiten te halen.

Kaders van de Barbas Universal-6 85

De Barbas Universal-6 85 is leverbaar met maar liefst 4 verschillende designkaders. Dit maakt de haard zeer breed inzetbaar, zowel voor bestaande als nieuwbouw situaties. Met deze kaders krijgt de haard geheel zijn eigen uitstraling. Hieronder de vier verschillende afwerkkaders.

 • Kaderloos 
 • Klassiek kader 
 • Verdiept kader 
 • Inbouw kader

Neem voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte contact met ons op. Alle modellen uit de Barbas Universal-6 serie staan op onze website.

Barbas Universal-6 85 is ee milieuvriendelijke kachel

Stook op de juiste manier, ook met de Barbas Universal-6 85. De Zwitsers stookmethode is de manier om deze kachel op de juiste wijze aan te steken. Hiermee wordt uw stookgedrag zeer energiezuinig, efficiënt en duurzaam. U verlengt er zelfs de levensduur van de kachel mee en u krijgt er meer warmte voor terug.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen8,0 kW
Maximale vermogen12,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit60 cm tot 80 cm
KleurZwart
Hoogte cm65 cm
Breedte cm80 cm
Diepte cm45,1 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Universal Barbas haarden

Barbas Universal

Rechthoekige inzethaard

Bent u op zoek naar een rechthoekige (horizontale) inzethaard? De Barbas Universal is de ideale keuze. Door het strakke formaat is deze haard op een eenvoudige wijze te plaatsen in een bestaande schouw of ter vervanging van een oude open haard. Uniek aan de Barbas Universal is dat de optionele convectieventilator achterin het toestel is ingebouwd. Hierdoor is er meer stookruimte en ervaart u meer stookcomfort en warmte.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Universal-6 85 Houtkachels

De Barbas Universal-6 85 is een inbouw/inzet houtkachel van het merk Barbas.

Ontvang aanbieding