• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Universal-6 80

Houtkachels
€ 3.367

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Barbas Universal-6 80
 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Universal-6 80

De Barbas Universal-6 80 is een inbouw/inzet houthaard. Met een vermogen van 8-12 kW en een rendement van 76% kan deze kachel uw kamer gemakkelijk verwarmen. Dit model van de Barbas Universal-6 serie heeft de volgende inbouwafmetingen: 75 x 60 x 45,1 cm (B x H x D).

Verschillende afwerkstijlen bij de Barbas Universal-6 80

Nooit eerder was de Universal zo compleet en volledig naar eigen smaak samen te stellen. De vier fantastische kader uitvoeringen zorgen voor een geheel eigen stijl.

Kaderloos - bij dit kader kan de haard geheel naar eigen inzicht ingebouwd worden. Na het inbouwen is er verder geen kader zichtbaar. Dit geeft de maximale vrijheid om de haard naar eigen inzicht in te bouwen.

Klassiek kader - vaak de beste keuze om een haard te plaatsen in een bestaande situatie. Hiermee wordt de haard keurig weggewerkt

Verdiept kader - de 8mm rand rond de haard is een geheel met het toestel. Dit geeft een eigentijdse uitstraling waarbij de haard en ombouw een geheel vormen

Inbouw kader - een stoere uitstraling door het 8mm dikke staal. De techniek onder de haard valt geheel uit het zicht

Vernieuwde verbrandingstechniek in de Barbas Universal-6 80

Als vanzelfsprekend bij Barbas is er veel zorg besteed aan de verbrandingstechniek conform de laatste wet en regelgeving. Bovendien is het bij de Barbas Universal-6 mogelijk de verbrandingslucht van buiten te halen. Zo stookt u uw ruimte onafhankelijk. Ideaal voor de steeds beter geïsoleerde woningen.

Milieuvriendelijk stoken bij de Barbas Universal-6 80

De Barbas Universal-6 80 houtkachel is een milieuvriendelijk alternatief voor de centrale verwarming. Maar dan moet je wel op de juiste manier stoken in een kachel die voldoet aan de eisen die hier aan gesteld worden. Regels met betrekking tot de energiezuinigheid, de gemiddelde levensduur en de CO2 uitstoot van een kachel zijn aan de orde van de dag. De Barbas Universal-6 80 voldoet er in ieder geval helemaal aan.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen8,0 kW
Maximale vermogen12,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit60 cm tot 80 cm
KleurZwart
Hoogte cm60 cm
Breedte cm75 cm
Diepte cm45,1 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Universal Barbas haarden

Barbas Universal

Rechthoekige inzethaard

Bent u op zoek naar een rechthoekige (horizontale) inzethaard? De Barbas Universal is de ideale keuze. Door het strakke formaat is deze haard op een eenvoudige wijze te plaatsen in een bestaande schouw of ter vervanging van een oude open haard. Uniek aan de Barbas Universal is dat de optionele convectieventilator achterin het toestel is ingebouwd. Hierdoor is er meer stookruimte en ervaart u meer stookcomfort en warmte.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Universal-6 80 Houtkachels

De Barbas Universal-6 80 is een inbouw/inzet houtkachel van het merk Barbas.

Ontvang aanbieding