• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Universal-6 75

Houtkachels
€ 3.253

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Barbas Universal-6 75
 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Universal-6 75

De Barbas Universal-6 75 is een houthaard met een draaideur, welke dankzij de vier designkaders perfect toepasbaar is in bestaande én nieuwe situaties. Naar wens kan de Universal-6 75 worden uitgevoerd met een krachtige ventilator om de convectiewarmte sneller door de kamer te verspreiden. Uniek aan de Universal-6 is de verdiepte stookbodem. Door de schuine wanden en de plaats van de ventilator, achterin het toestel, is de stookbodem negen centimeter verdiept. Dit zorgt voor extra stookcomfort; assen en gloeidelen blijven nu perfect in de verbrandingsruimte, als ook een optimaal verbrandingsproces.

Kaders Barbas Universal-6 75

De Barbas Universal-6 75 is leverbaar met maar liefst 4 verschillende designkaders. Dit maakt de haard zeer breed inzetbaar, zowel voor bestaande als nieuwbouw situaties. Met deze kaders krijgt de haard geheel zijn eigen uitstraling. Hieronder de vier verschillende afwerkkaders.

 • Kaderloos - bied de mogelijkheid om de haard naar eigen inzicht in te bouwen. Na het inbouwen is er geen kader zichtbaar
 • Klassiek kader - is de beste keuze bij al een bestaande situatie. Met dit kader kan de haard perfect worden ingebouwd.
 • Verdiept kader - geeft een moderne uitstraling. De 8mm dikke rand rond de haard vormt één geheel met het toestel
 • Inbouw kader - verberg de techniek aan de onderzijde van de haard. Dit kade heeft een robuuste en stoere uitstraling

De Barbas Universal-6 75 maakt gebruik van buitenluchttoevoer

De Barbas Universal-6 75 heeft een buitenluchtaansluiting. Hiermee betrekt de haard de benodigde lucht, als het nodig is, direct van buiten of bijvoorbeeld vanuit de kruipruimte. Met name in goed geïsoleerde woningen of woningen met mechanische ventilatie en dit een handige. Om dit mogelijk te maken is de deur voorzien van een beter sluitmechanisme, zo is de deur volledig luchtdicht. De gehele Barbas Universal-6 serie is te vinden op onze website.

Duurzaam en efficiënt stoken

Een tijd geleden werd er gesproken over de negatieve invloeden van houtkachels op het milieu. Onterecht, want een houtkachel is een milieuvriendelijk alternatief voor een centrale verwarming. Maar dan moet je wel op de juiste manier stoken in een kachel die voldoet aan de eisen die hier aan gesteld worden. Deze eisen worden steeds strenger. Regels met betrekking tot de energiezuinigheid, de gemiddelde levensduur of de CO2 uitstoot van een kachel. De Barbas Universal-6 75 voldoet aan alle actuele regelgeving en is de juiste keus in iedere situatie.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen7,0 kW
Maximale vermogen11,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurZwart
Hoogte cm65 cm
Breedte cm70 cm
Diepte cm45,1 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Universal Barbas haarden

Barbas Universal

Rechthoekige inzethaard

Bent u op zoek naar een rechthoekige (horizontale) inzethaard? De Barbas Universal is de ideale keuze. Door het strakke formaat is deze haard op een eenvoudige wijze te plaatsen in een bestaande schouw of ter vervanging van een oude open haard. Uniek aan de Barbas Universal is dat de optionele convectieventilator achterin het toestel is ingebouwd. Hierdoor is er meer stookruimte en ervaart u meer stookcomfort en warmte.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Universal-6 75 Houtkachels

De Barbas Universal-6 75 is een inbouw/inzet houtkachel van het merk Barbas.

Ontvang aanbieding