• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Universal-6 65

Houtkachels
€ 2.936

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Universal-6 65

De Barbas Universal-6 65 is een inzet/inbouw houthaard. Deze kachel heeft volgende inbouwafmetingen: 65 x 60 x 45,1 cm (B x H x D). Met een vermogen van 6-8 kW en een rendement van 76% kan deze houtkachel uw kamer gemakkelijk verwarmen.

Kader keuze

Bij de Barbas Universal-6 65 heeft u keuze uit verschillende kaders. Wij bieden u de volgende keuzes aan:

 • Kaderloos - U wilt de kader naar eigen inzicht inbouwen? Kies dan dit kader. Dit kader is na inbouwen niet meer zichtbaar.
 • Klassiek kader - Hebt u al een bestaande situatie? Dan is de klassiek kader de beste keuze. De haard kan hiermee keurig ingebouwd worden en de randen vallen direct uit het oog.
 • Verdiept kader - U wilt een kader met een moderne uitstraling? Kies dan voor het verdiept kader. De 8mm dikke rand rond de haard vormt één geheel met het toestel.
 • Inbouw kader - Wilt u de techniek aan de onderzijde aan het oog onttrekken? Zoekt u een robuste en stoere uitstraling? Wellicht is dit dan het kader dat u zoekt.

Optionele convectieventilator

Het unieke aan de Barbas Universal-6 65 is de convectieventilator aan de achterzijde van het toestel. Dit is een nieuwe positie, eerst zat deze nog in de stookbodem. Nu de convectie ventilator aan de achterzijde van het toestel zit is er meer ruimte gecreërd voor een verdiepte stookbodem, waardoor u extra stookcomfort ervaart.

Bent u op zoek naar een houthaard als deze? Vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Haardenexpert! Bekijk de gehele Barbas Universal-6 serie op onze website.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen6,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurZwart
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Universal Barbas haarden

Barbas Universal

Rechthoekige inzethaard

Bent u op zoek naar een rechthoekige (horizontale) inzethaard? De Barbas Universal is de ideale keuze. Door het strakke formaat is deze haard op een eenvoudige wijze te plaatsen in een bestaande schouw of ter vervanging van een oude open haard. Uniek aan de Barbas Universal is dat de optionele convectieventilator achterin het toestel is ingebouwd. Hierdoor is er meer stookruimte en ervaart u meer stookcomfort en warmte.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Universal-6 65 Houtkachels

Kiest u voor de sfeervolle “open haard” met het rendement van een zuinige houtkachel, dan kiest u voor de Barbas Universal-6 65! Deze kachel is strak en modern afgewerkt en verzorgd een sfeervolle uitstraling.
Ontvang aanbieding