Barbas Unilux-6 270 Threesided

Houtkachels

Adviesprijs

€ 3.448
Zoekt u bijzondere Houtkachels van Barbas? De Barbas Unilux-6 270 Threesided is zeker het bekijken waard.

Ontvang een vrijblijvende aanbieding

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Of:

Omschrijving Barbas Unilux-6 270 Threesided

De Barbas Unilux-6 270 Threesided is een fantastische houthaard met aan drie kanten glas. Zo kunt u kiezen voor een prachtige plek langs een muur. Dankzij de geringe inbouwdiepte van slechts 35 cm is de haard vrijwel overal te plaatsen. Een perfect toestel voor bestaande en nieuwe situaties. Omdat de houthaard over drie zijden glas beschikt, is de warmteafgifte ook aanzienlijk. Dit heeft weer een negatief effect op het rendement van de Barbas Unilux-6 270 Threesided. Om dit te voorkomen zijn de zijruiten voorzien van warmte reflecterend glas. Tevens zorgt dit glas, tijdens het stoken, voor een schonere ruit. Met een vermogen van 12kW worden ruime woonkamers optimaal verwarmd. Dit vermogen wordt op een zeer zuinige manier behaald. Het rendement van 75% is meer dan genoeg om aanzienlijk in uw stookkosten te besparen.

Veilige inzethaard

Vanzelfsprekend kunt u veilig de verbrandingskamer te bereiken, zodat u een nieuwe houtblok (maximale hoogte 45cm) in de haard kunt leggen. Daarnaast is het mogelijk om uit een open of een gesloten verbranding te kiezen. Bij een open verbranding haalt de inzethaard de verse zuurstof uit uw woonkamer. Dit is niet van toepassing bij het gesloten systeem. Dan wordt de verse lucht uit een externe ruimte getrokken. Standaard is het model uitgerust met een stalen verdiepte stookbodem. Hierdoor zal het as, van het gestookte hout, niét uit de haard komen. Bij de standaardprijs is de Barbas Unilux-6 270 Threesided uitgevoerd met een 8mm kader die rondom het toestel zit. Voor een strakke inbouw gaat u voor een klassieke kader. Voor een kleiner model bekijkt u de Barbas Unilux-6 265 Threesided. De gehele Barbas Unilux-6 serie staat op de website van Haardenexpert vermeld, zodat u meerdere modellen in overweging neemt.

Productspecificaties

BrandstofHout
MerkBarbas
ModelInbouw, Inzet
Vermogen9 tot 10 kW, 10 tot 11 kW, 11 kW en hoger
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AfstandsbedieningNee
AchterwandBeton keramiek

Gerelateerde categorieën

Een degelijk stuk vakmanschap

Een degelijk stuk vakmanschap

Met hoogwaardige materialen

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal en/of speksteen. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Barbas Unilux haard

Barbas Unilux haard

Geschikt als inbouw of inzet

Een haard uit de Unilux serie is geschikt voor een bestaande of een nieuwe situatie. Wilt u een nieuwe haardopstelling creëren of bent u juist op zoek naar een haard die wordt geplaatst in een ‘oude’ schouw? De Unilux kan voor beide situaties de juiste keuze zijn. Door de geringe inbouwdiepte kan de Unilux haard vaak zonder een complexe ingreep geplaatst worden.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. EcoDesign gaat in op 01-01-2022 en bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

  • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
  • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
  • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
  • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Ontvang een vrijblijvende offerte

Bij Haardenexpert kunt u niet alleen terecht voor een prachtige haard met installatie maar ook voor een complete haard- of interieuropstelling. Meer weten over de mogelijkheden van een opstelling met kastenwand, meubel of strakke opbouw? Vraag nu aan, wij helpen u graag.

Maak uw keuze:

Veilig formulier. Uw privacy is 100% gegarandeerd

Vakkundige installatie

Vakkundige installatie

In heel Nederland en België

Een goede installatie van een haard vraagt om een deskundige aanpak. Onze vakkundige monteurs installeren de haard precies zoals u het wenst. Geheel conform de geldende richtlijnen en voorschriften.

Meer informatie over onze werkwijze

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Showroom geopend op afspraak

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert

Barbas Unilux-6 270 Threesided Houtkachels

Adviesprijs € 3.448

Benieuwd naar de houthaard waar iedereen het over heeft? Bekijk nu hier de Barbas Unilux-6 270 Threesided van Barbas.
Ontvang aanbieding