• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Unilux-6 270 Threesided

Houtkachels
€ 4.020

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Barbas Unilux-6 270 Threesided
 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Unilux-6 270 Threesided

De Barbas Unilux-6 270 Threesided is een fantastische houtkachel met aan drie kanten glas. Zo kunt u kiezen voor een prachtige plek langs een muur. Dankzij de geringe inbouwdiepte van slechts 35 cm is de haard vrijwel overal te plaatsen. Een perfect toestel voor bestaande en nieuwe situaties. Omdat de houthaard over drie zijden glas beschikt, is de warmteafgifte ook aanzienlijk. Dit heeft weer een negatief effect op het rendement van de Barbas Unilux-6 270 Threesided. Om dit te voorkomen zijn de zijruiten voorzien van warmte reflecterend glas. Tevens zorgt dit glas, tijdens het stoken, voor een schonere ruit. Met een vermogen van 12kW worden ruime woonkamers optimaal verwarmd. Dit vermogen wordt op een zeer zuinige manier behaald. Het rendement van 75% is meer dan genoeg om aanzienlijk in uw stookkosten te besparen.

Veilige inzethaard

Vanzelfsprekend kunt u veilig de verbrandingskamer te bereiken, zodat u een nieuwe houtblok (maximale hoogte 45cm) in de haard kunt leggen. Daarnaast is het mogelijk om uit een open of een gesloten verbranding te kiezen. Bij een open verbranding haalt de inzethaard de verse zuurstof uit uw woonkamer. Dit is niet van toepassing bij het gesloten systeem. Dan wordt de verse lucht uit een externe ruimte getrokken. Standaard is het model uitgerust met een stalen verdiepte stookbodem. Hierdoor zal het as, van het gestookte hout, niét uit de haard komen. Bij de standaardprijs is de Barbas Unilux-6 270 Threesided uitgevoerd met een 8mm kader die rondom het toestel zit. Voor een strakke inbouw gaat u voor een klassieke kader. Voor een kleiner model bekijkt u de Barbas Unilux-6 265 Threesided. De gehele Barbas Unilux-7 serie staat op de website van Haardenexpert vermeld, zodat u meerdere modellen in overweging neemt.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen9,0 kW
Maximale vermogen12,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter180mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AfstandsbedieningNee
AchterwandBeton keramiek
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Unilux Barbas haarden

Barbas Unilux haard

Geschikt als inbouw of inzet

Een haard uit de Unilux serie is geschikt voor een bestaande of een nieuwe situatie. Wilt u een nieuwe haardopstelling creëren of bent u juist op zoek naar een haard die wordt geplaatst in een ‘oude’ schouw? De Unilux kan voor beide situaties de juiste keuze zijn. Door de geringe inbouwdiepte kan de Unilux haard vaak zonder een complexe ingreep geplaatst worden.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Unilux-6 270 Threesided Houtkachels

De Barbas Unilux-6 270 Threesided is een inbouw/inzet houtkachel van het merk Barbas.

Ontvang aanbieding