• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Barbas Unilux-6 265 Threesided

Houtkachels
€ 3.894

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Barbas Unilux-6 265 Threesided
 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Barbas Unilux-6 265 Threesided

De Barbas Unilux-6 265 Threesided is een fantastische en gebruiksvriendelijke houthaard. Deze driezijdige inzethouthaard is ideaal voor een plaatsing in bestaande of nieuwe situaties. Bij een nieuwe situatie kunt u denken aan een renovatie. Door de geringe inbouwdiepte van slechts 35 cm vindt u ongetwijfeld een perfecte plek. Deze haard is voorzien van warmte reflecterend glas in de zijruiten. Dit unieke glas zorgt voor schonere ruiten, een optimaal rendement van 75% en een aangename verbrandingstemperatuur. Voor het kader heeft u de keus uit twee diverse designs, namelijk een inbouwkader en een klassiek kader. Het inbouwkader heeft een omhulsel van 8mm dik staal dat langs de zijden van de haard loopt. Bij een klassiek kader zijn de bovenkant en zijkanten voorzien van een opstaande rand van 42mm breed. Met dit kader wordt het plaatsen van het toestel, in een nieuwe situatie, een eenvoudige klus.

Diverse kaders

Het is mogelijk om de Barbas Unilux-6 265 Threesided uit te voeren met een open of een gesloten verbranding. Bij een open verbranding wordt de verbrandingslucht vanuit de woonkamer gehaald. De verse zuurstof wordt bij het gesloten systeem niet uit de woonruimte getrokken, maar van buitenaf. Om het nominale vermogen van 8kW op te wekken, maakt u gebruik van de gebruiksvriendelijke luchtschuif. Deze schuif beweegt u simpelweg naar links of rechts, zodat u met meer of minder vermogen stookt. Daarnaast is de Barbas Unilux-6 265 Threesided uitgerust met een verdiepte stookbodem. Door deze bodem komt het overbodige as niet in uw woonkamer. Voor een tweezijdige houthaard uit de Barbas Unilux-6 serie bekijkt u de Barbas Unilux-6 265 Left/Right 3.

Milieuvriendelijk stoken

Kies je voor een haard van Barbas dan kies je voor een haard die voldoet aan alle eisen en regels. Ook deze Barbas Unilux-6 265 Threesided. Doorontwikkelingen in techniek en innovatie hebben ervoor gezorgt dat de kachel voldoet aan de actuele regels en richtlijnen. Zo bent u ervan verzekerd dat u energiezuinig kunt stoken met een toestel die een lange levernsduur kent. 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkBarbas
MateriaalStaal
ModelInbouw, Inzet
Minimale vermogen7,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandBeton keramiek
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kwaliteit en vakmanschap Barbas houtkachel

De kwaliteit van Barbas houtkachels

Een degelijk stuk vakmanschap

Een Barbas houtkachel is een absoluut kwaliteitsproduct. De buitenkant van een haard wordt gemaakt van dikwandig staal, gegarandeerd topkwaliteit. Hiermee is een goede warmteoverdracht en langdurig gebruik gegarandeerd. De binnenkant is gemaakt van beton keramiek. Stijlvol, maar bovendien geschikt voor een lange levensduur. Betonkeramiek gaat veel langer mee dan vermiculiet. Zo kunt u jarenlang genieten van het mooiste vlammenspel.

Unilux Barbas haarden

Barbas Unilux haard

Geschikt als inbouw of inzet

Een haard uit de Unilux serie is geschikt voor een bestaande of een nieuwe situatie. Wilt u een nieuwe haardopstelling creëren of bent u juist op zoek naar een haard die wordt geplaatst in een ‘oude’ schouw? De Unilux kan voor beide situaties de juiste keuze zijn. Door de geringe inbouwdiepte kan de Unilux haard vaak zonder een complexe ingreep geplaatst worden.

Nieuwe regelgeving

Nieuwe regelgeving

Voor houtkachels

De EU heeft de wet EcoDesign 2022 opgesteld om de luchtkwaliteit in Europa te verbeteren. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. En bij Haardenexpert zijn we klaar voor deze wetgeving:

 • Barbas houtkachels voldoen aan de nieuwe normen
 • Het houtkachel rendement moet minimaal 75% zijn
 • Een zeer lage fijnstof uitstoot, maximaal 40mg/m3
 • Advies van dé expert: stook verantwoord en gebruik goed stookhout

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Barbas Unilux-6 265 Threesided Houtkachels

De Barbas Unilux-6 265 Threesided is een inbouw/inzet houtkachel van het merk Barbas.

Ontvang aanbieding