• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Ecosy Basis

Houtkachels
€ 4.037

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Altech Ecosy Basis
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Ecosy Basis

De Altech Ecosy Basis houthaard is één van de twee modellen uit de Ecosy serie van Altech. De serie staat bekend om het sierlijke uiterlijk van de speksteenhaarden. De Ecosy Basis kachel is mooi rond en afgewerkt met speksteen en gietijzer. Een exclusieve combinatie. Meer weten over de Altech Ecosy Basis? Lees verder voor meer informatie.

Energie besparen met de Altech Ecosy Basis Speksteenkachel

De verbrandingskamer van de Ecosy speksteenkachel biedt ruimte voor houtblokken van maar liefst 50 cm lang! De grote blokken hout zorgen voor een unieke sfeer in uw leefomgeving. Ook geeft de haard een extra prettige warmte af. De haard heeft een dubbelwandige laag van speksteen. De buitenzijde is voorzien van 5 cm dik speksteen, de binnenzijde van 2,5 cm speksteen. Daardoor is er meer opslagcapaciteit voor warmte. Het voordeel daarvan is dat de Altech Ecosy Basis houthaard tot 10 uur lang na het doven van het vuur, warmte af blijft geven! Dat maakt de Ecosy Basis niet alleen een gezellige haard, maar ook een duurzame haard die zorgt voor energiebesparing.

De Ecosy Basis houtkachel geeft zachte warmte

Kent u het gevoel dat een traditionele houthaard met vlagen verwarmt? Dat u af en toe een warme luchtstroming voelt, afhankelijk van hoe u tegen de haard gericht zit? Het is over het algemeen niet de meest prettige warmte. Gelukkig verwarmt een speksteenhaard op een hele andere wijze. Namelijk via infraroodstralen. Deze stralen verwarmen alles in de ruimte. Waaronder het plafond, vloer, meubilair en uzelf. Het voelt als een zachte warmte die als een deken over u heen valt.

Ecosy Basis haard: de haard met groot vermogen en hoog rendement

Deze compacte haard is qua prestaties alles behalve klein. Met een vermogen van 3.5 kW tot 11 kW is de Ecosy Basis kachel in staat om ruimtes tot 210 m3 te verwarmen! Het rendement liegt er ook niet om. De haard weet maar liefst 78,3% van de opgewekte warmte te gebruiken om de ruimte te verwarmen.

Altech Ecosy Basis kachel kopen?

Is uw interesse in de Ecosy Basis speksteenkachel gewekt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bovenaan deze pagina of kom langs in de showroom. Een haardenexpert beantwoordt graag al uw vragen en adviseert u waar nodig. Bijvoorbeeld over de plaatsing, installatie of de diverse kleurmogelijkheden. 

 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen3,5 kW
Maximale vermogen11,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Met en zonder depot/houtvak

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Ecosy 60x80x43cm Basismodel
Altech Ecosy Depot 60x100x43cm Met depot/houtvak

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Massiv, Vision, Torus, Eclips en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Ecosy Basis Houtkachels

De Altech Ecosy Basis is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding